Reglement fotowedstrijd 2022

Reglement fotowedstrijd “EEN LENS OP HOP”.

Art 1.

“Een lens op HOP” is een fotowedstrijd georganiseerd door de Cultuurraad van Dilbeek. De deelname aan deze wedstrijd is gratis. Door deel te nemen gaat de deelnemer akkoord met het reglement van de fotowedstrijd.

Art 2.

 De wedstrijd bestaat uit twee categorieën:

  1. een foto genomen met thema ‘HOP’ in de ruime zin en als promo van de hopcultuur.
  2. een bewerkte foto met als thema ‘HOP’ in kader van de hopcultuur.

Art 3.

De wedstrijdjury zal de 3 beste foto’s van beide categorie bekronen. Een prijzenpot van €1000 zal verdeeld worden onder deze 6 geselecteerden

(1ste prijs €300, 2de prijs €150, 3de prijs €50)

Art 4.

Voor deelname aan de wedstrijd mag er slechts één foto per deelnemer opgestuurd worden. De foto moet digitaal opgestuurd worden naar : gemeenschap@dilbeek.be.

Art 5.

Om geldig deel te nemen bezorgen de deelnemers in hun e-mailbericht de volgende gegevens:

  • naam
  • adres
  • telefoon of GSM-nummer

In het kader van de wet op de privacy zal de Cultuurraad evenals de jury deze gegevens zeer vertrouwelijk behandelen.

Art 6.

De deelnemende fotografen geven de cultuurraad Dilbeek de toelating de foto’s te publiceren en tentoon te stellen in het kader van deze wedstrijd op o.a. de Open Monumentendag 11/9/22.

Art 7.

De jury bestaat uit vijf leden:

  • 3 juryleden zijn beroepshalve of in hun vrije tijd bezig met fotografie
  • 2  juryleden zijn bestuursleden van de Cultuurraad Dilbeek.

Art 8.

Tot en met 28 augustus 2022 kunnen er foto’s ingestuurd worden. Er is geen beperking op de leeftijd van de deelnemers.

Art 9.

De winnaars worden bekend gemaakt op een tijdens de Open Monumentendag op 11 september 2022.

Art 10.

De beslissing van de jury is onherroepelijk en hieromtrent wordt geen schriftelijke communicatie gevoerd.

Art 11.

De initiatiefnemers van de fotowedstrijd hebben het recht om elke fotograaf te contacteren om informatie in het deelnameformulier te bevestigen of om eventuele andere noodzakelijke redenen.

Art 12.

Deelnemers zijn volledig zelf verantwoordelijk voor eventuele kosten die de deelname meebrengt.

Art 13.

De initiatiefnemers en jury zullen trachten al het ingezonden werk met de beste zorgen te behandelen. Ze kunnen echter niet verantwoordelijk gesteld worden voor elke vorm van schade tijdens de manipulatie van de foto of elke andere vorm van gegevensverlies bij het downloaden van de beelden via het internet. Bovendien kunnen de initiatiefnemers niet verantwoordelijk gesteld worden voor welke schade ook ervaren door de deelnemers en die te wijten is aan overmacht, zoals problemen gerelateerd aan computernetwerken, computervirusinfecties en niet toegelaten computertoegang.

Art 14.

Auteursrechten. Elke deelnemer verklaart uitdrukkelijk dat hij beschikt over alle rechten gelinkt aan zijn deelnemend werk en dat hij alle nodige toelatingen heeft om het resultaat te presenteren. De initiatiefnemers kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden in geval van klachten geformuleerd door een derde partij i.v.m. overtreding van de rechten of in geval van schade gelinkt aan het onderwerp of object van het deelnemende werk. In dergelijke gevallen zal de deelnemer elke verantwoordelijkheid voor zijn of haar rekening nemen.

Art 15.

De jury behoudt zich het recht voor om geen enkele foto te publiceren die aanstootgevend, racistisch, beledigend, onterend of in strijd met de Belgische wetgeving is.